Redaktionen anbefaler

Tema / Redaktionen anbefaler

Sommeren frigiver ekstra tid til at få læst og lyttet til lidt flere bøger end normalt – skønt! Men det kan jo være, at du ikke lige ved, hvilken bog du skal gå i gang med? Vi har derfor samlet vores personlige anbefalinger til sommerlæsningen, som du kan lade dig inspirere af. Husk, at du kan downloade dine lån og gøre dem tilgængelige offline, hvis nu internettet skulle svigte dig ude i sommerlandet.

 

Dagmar: 'Bæst' af Ane Riel:

Øverst på min læseliste for sommeren har Ane Riels 'Bæst' tronet. Hun er en af de forfattere, som jeg – efter at have slugt og elsket hendes første bog 'Harpiks' – har ønsket mig at læse alt af – fordi hun formår at skrive så rammende, fabulerende, dystert og humoristisk på samme tid. Jeg har kun hørt godt om 'Bæst', så jeg føler mig tryg ved, at bogen lever op til min forestilling om, at den skal være grum, fængslende og med den særlige Rielske underspillede følsomhed over for skæve eksistenser, der ikke helt passer ind i verden.

 

Efter at have læst de første sider har jeg således også mødt muskelbundtet Leon med den lille forstand og de alt for mange kræfter, som er omdrejningspunktet i 'Bæst'. Selvom der er intet ondt skabt i ham, gør han meget ondt, når han rører ved andre, især når han vil kæle. Og det vil han ofte. Der er altså lagt op til en stor fortælling om skyld og uskyld, et varmt venskab, ulykkelig kærlighed og barske livsvilkår.

 

Emma: 'Enke i et år' af John Irving:

'Enke i et år' er skrevet af min yndlingsforfatter John Irving, og det er virkelig Irving, når han er bedst! I den ret lange roman følger man forfatteren Ruth, som er vokset op med historierne om sine to døde brødre. Det lyder trist, men romanen er fuld af varme og bliver aldrig sentimental. Irving kan generelt godt lide at skrive om forfattere, men i denne bog er han gået linen ud – stort set alle romanens hovedkarakterer er forfattere. Bogens spændingskurve har ikke mange udsving, men jeg var grebet af fortællingen fra første side og blev især virkelig glad for hovedpersonen Ruth. Hun var svær at give slip på, da bogen sluttede.

 

Anne: 'Et åbent øjeblik: Da mine mødre gjorde noget nyt' af Pernille Ipsen:

I ferien håber jeg endelig at få tid til at kaste mig over 'Et åbent øjeblik: Da mine mødre gjorde noget nyt'. Bag den skønne forside gemmer der sig en dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, der mødtes på den første kvindelejr på Femø og efterfølgende besatte et hus i København, hvor de skabte et kvindekollektiv sammen. Dén glæder jeg mig til at læse!

 

Nanna: 'Åndernes hus' af Isabel Allende:

For noget tid siden spurgte jeg, hvilke gode bøger vores brugere havde læst, der også gav lidt ondt i maven, og flere anbefalede 'Åndernes Hus' af Isabel Allende. Den har længe stået på min læseliste, efter jeg forelskede mig i den magiske realisme hos bl.a. Gabriel Garcia Marquez, og nu skal det være! I min sommerferie vil jeg derfor kaste mig over denne sydamerikanske klassiker om en chilensk families historie, spejlet i 1900-tallets Chile.

 

Maiken: 'Solfrost' af Rebecca Houmøller:

Jeg vil gerne anbefale debutromanen 'Solfrost' af Rebecca Houmøller. Den indfanger en varm og hjerteskærende kærlighed, hvor ungdomslivet møder voksenlivet. Har du let til tårer, skal du nok være klar på at fælde et par af dem. Jeg har en forkærlighed for debutromaner, og bøger som denne er grunden til det.⁠

 

Maja: 'Klara og solen' af Kazuo Ishiguro:

Den her sommer lytter jeg til Kazuo Ishiguros 'Klara og solen', hvor verden ses fra androiden Klaras perspektiv. Hun er designet til at holde børn med selskab, og en dag købes Klara af den 14-årige Josie og hendes mor. Lidt efter lidt løftes sløret for en dyster fremtidsfortælling med temaer som social ulighed og etikken ved kunstig intelligens – jeg er hooked!

 

God sommer og god læselyst!