At rejse med mennesker

Tema / At rejse med mennesker

Sommerferien er over de fleste af os – jeg får derfor lyst til at rejse og tage med nogle modige karakterer på deres indre rejser mod nye erkendelser og på rejser i kultur, relationer og skæbner.

 

Betonhjerter af Sara Rameh

Jeg lyttede til denne roman, hvor forfatteren selv læser op – wauw! Det gør hun supergodt og medlevende.

 

Betonhjerter er en farverig og humoristisk fortælling med bid og vid fra "Blokken". 17-årige Yasmin er den gennemgående fortæller, hun fortæller om de forskellige skæbner fra Blokken, bl.a. hendes egen historie. Vi hører heriblandt om krig, kærlighed, sygdom, misbrug og mad. Men selv betonhjerter kan knuses, for størst af alt er kærligheden.

 

Au Pair af Kim Fupz Aakeson

Tag med Irene fra Ribe til Hellerup for at arbejde som au pair! Irene skal være frisør og overtage moderens salon – eller skal hun? Au Pair er en dannelsesroman om at finde sig selv i livet og ikke nødvendigvis gøre, hvad andre forventer af en, men det man har lyst til. Det er også en roman om. at alting ikke er som det ser ud til. En roman om at føle sig hjemløs eller rodløs.

 

Irene kan ikke lave mad eller passe børn, ikke desto mindre er det hendes primære rolle som eneste danske au pair i Hellerup-området (de andre er fra Filippinerne). Hun må klare sig på bedste beskub, men finder hurtigt ud af, at ikke alt er lutter idyl bag de flotte facader. Hun beslutter sig for at åbne munden, hvilket både lukker og åbner nye døre. Bidende beskrivelser både af velhaverområdet i Hellerup og hjemstavnen Ribe. Kan Irene finde sig selv mellem store forventninger fra alle sider? 

 

Hjemsted af Anna Elisabeth Jessen 

Stor skæbnefortælling fra Sønderjylland fortalt gennem et helt århundrede (fra 1937-2022). For læsere af romaner om identitet og kærlighed. Vi følger forskellige karakterer, der bliver nødt til at træffe store valg, ikke mindst i forbindelse med 2. Verdenskrig. Nogle vælger krigsførelse på tyskernes side, andre gør modstand. Deres skæbner bliver flettet sammen, ligeså gør deres pårørendes i mange år efter.

 

Titlen Hjemsted er lidt tvetydig, da det både refererer til en by i Sønderjylland, men også det at føle sig hjemme.