Lektørudtalelse

Forfatter: Frederik Nielsen

Kort om bogen

50 opskrifter på hverdagsmad, hvor planteproteinerne spiller hovedrollen. Giver inspiration til en varieret kost med nok proteiner til vegetarer og for dem med kødfri dage

Beskrivelse

Bogen har afsnit om betydningen af en plantebaseret kost, variation i kosten og planternes sundhedspotentiale. Opskrifterne er inspireret af køkkener fra hele verden og er delt op i kapitlerne bønner, kikærter, ærter, linser, ris, boghvede og hvede, quinoa og amarant og frø og nødder. Råvarerne bruges bredt til middagsretter, tilbehør, salater, snacks og desserter og der er bl.a. opskrifter på kikærtemayo, brød med bønner og forskellige plantefarser som kan bruges i stedet for kød. Opskrifterne er skabt af ansatte hos Aarstiderne, som efterhånden har udgivet en del grønne kogebøger

Vurdering

God inspiration til vegetarisk kost eller kødfri dage, med hverdagsingredienser der nemt kan skaffes. Bogen har ikke så mange hovedretter, men en del mindre retter som kan indgå i større måltider. Introafsnittene forklarer fint, hvorfor det er vigtigt at vi begynder at spise en mere varieret kost baseret på planteproteinerne. Bogen er lækker og indbydende med flotte billeder - dog ikke til alle retterne og det er lidt ærgerligt

Andre bøger om samme emne

Der er mange bøger om plantebaseret kost for enten sundhedens, miljøets eller dyrevelfærdens skyld og fx Kødfri mandag, My new roots, Green kitchen derhjemme og Den plantebaserede kost har flere lighedspunkter