Lektørudtalelse

Forfatter: Pernille Poulsen

Kort om bogen

Have- og køkkenkalender for dem, der søger viden og inspiration til mere selvforsyning og madlavning baseret på årstidens grøntsager

Beskrivelse

Med udgangspunkt i kalenderåret er hver måned tildelt et overordnet tema. I marts skal der sås, i juli skal der konserveres, og i september skal der komposteres. I de enkelte kapitler kan man desuden læse, at januar er ideel til at høste pil og lave jordskokgratin. At jordbærrene kan forventes klar i juni, hvor man også kan sanke og koge saft af hyld. Indeholder så- og høstkalender samt afsnit om dyrehold som høns og bier. Opskrifterne er der mange af. De er enkle og baseret på årstidens grønt og frugt. Birgitte Laurent Lund er ernærings- og husholdningsøkonom og selv en ivrig havedyrker. Dette er hendes første udgivelse

Vurdering

Inspirerende, klog og smuk have- og kogebog. Passer perfekt ind i den klimavenlige tidsånd

Andre bøger om samme emne

I 2021 udkom Fra græsplæne til grøntsagsmark : forstadsfarmerens guide til en bæredygtig baghave : selvforsyning, biodiversitet, grøn omstilling, lugefri, giftfri, gravefri, der demonstrerede, hvor langt man kan komme med en parcelhushave. Også Den selvforsynende familie fra 2017 har lignende inspiration til læserne med hensyn til selvforsyning