Lektørudtalelse

Forfatter: Thomas Olesen

Kort om bogen

Lækre madopskrifter og tips til udflugten for dig, der skal på vandretur, fisketur eller bare ud og nyde den fri natur

Beskrivelse

Om tilberedning af mad under åben himmel. Indledes med en gennemgang af forskellige metoder til tilberedning af mad i det fri, lige fra opbygning og optænding af bål til brugen af udstyr som trangia, reflektor-ovn (dvs. sammenklappelige metalplader, der reflekterer varmen fra bålet), gasbrændere m.m. Resten af bogen er opdelt i to hoveddele. 1. del består af opskrifter, som egner sig til korte ture. Her kan råvarerne derfor være friske, som det er tilfældet med bålburgeren med hjemmelavet blomkålsremoulade eller kyllingen i cola. 2. del består af opskrifter til længere ture, som fx beef jerky (tørret kød) og kartoffelsuppe. Råvarerne er tørrede og har lang holdbarhed. Forskellige hydreringsmetoder gennemgås. Mange opskrifter har en vegansk og vegetarisk version. Undervejs er der indflettet små anekdoter om forfatterens oplevelser i det fri. Se også www.metteogkarenpaatur.dk

Vurdering

Anbefalelsesværdig bog, som giver læseren lyst til at komme ud i det fri! Særligt det praktiske er i fokus, det, der kan lade sig gøre, når man har været afsted i længere tid og hurtigt skal have mad - som samtidig gerne må være velsmagende. Her er den tidskrævende forberedelse på forhånd lavet hjemmefra. Den hjemmelavede remoulade er nem og lækker, mens pizzaen på trangia er noget besværlig at lave

Andre bøger om samme emne

 Bogen om bålmad af Nicolai og Eva Tram er en klassiker indenfor emnet