Ja du kan godt afspille lydbøger på din Mac computer, men det skal gøres ved at streame. Det er desværre ikke muligt, at hente filerne ned og den vej igennem, at afspille dem på computeren.

 

Bemærk! Hvis du streamer fra en IOS-enhed skal du dog være opmærksom på, at Apples afspilningssystem ikke automatisk husker, hvor langt du er kommet i den lånte netlydbog.

Vi anbefaler derfor, at du noterer dig, hvor langt du er kommet i den enkelt netlydbog, når du stopper en igangværende oplæsning, så du nemt kan spole frem til det nøjagtige sted, når du ønsker at forsætte aflytningen af netlydbogen.

Nogle lånere kan opleve problemer med at slette lydfiler fra Windows Media Player. Hvis du også oplever dette, skal du begynde med at undersøge, hvilken version af Windows Media Player du har

 

Hvis du har version 11, kan du finde hjælp her.

Hvis du har version 12, kan du finde hjælp her. Vær opmærksom på, at denne side er på engelsk.

 

Har du brug for hjælp til andre udfordringer med Windows Media Player kan du finde svar på generelle spørgsmål her.

Streaming via IOS husker ikke automatisk!
Hvis du streamer fra en IOS-enhed, skal du være opmærksom på, at Apples afspilningssystem ikke automatisk husker, hvor langt du er kommet i den lånte netlydbog.
 
Vi anbefaler derfor, at du noterer dig, hvor langt du er kommet i den enkelt netlydbog, når du stopper en igangværende oplæsning, så du nemt kan spole frem til det nøjagtige sted, når du ønsker at forsætte aflytningen af netlydbogen.

Antallet at netlydbøger du må låne er forskelligt alt afhængigt af, hvilken kommune du bor i. Når du er logget på "Min side", vil du se en oversigt over, hvor meget af din kvote du har opbrugt.

Lånetiden for en lydbog er 30 dage.

Ja, du kan låne samme netlydbog 3 gange inden for et år. Hvis du f.eks. ikke er færdig med at lytte til en lydbog, skal du blot låne bogen på ny.

Er du i tvivl om hvordan du skal gøre, kan du finde denne vejledning til streaming af lydbøger eller brug denne vejledning til download af lydbøger.

Størrelsen på netlydbøgerne varierer. Som regel er en netlydbog ca. 200-300 MB. Det betyder, at du skal have en rimelig bredbåndsforbindelse for at downloade bøgerne. Ellers tager det for lang tid.

En netlydbog fra Netlydbog.dk er en lydbog, som du kan streame eller downloade fra internettet. Lydbogen downloades eller streames i formatet WMA beskyttet med DRM10. Bogen består af et antal filer og indholdet af hver fil svarer til en normal CD.

"Min side" er din helt personlige side og indgang til Netlydbog.dk. "Min side” er den side, du logger ind på med dit lånerkortnummer/cpr.nummer og hvor du kan se, hvilke lydbøger du har lånt.
 
På "Min side" har du mulighed for at fortsætte med at lytte til de lydbøger, du har lånt. Når lånetiden på 30 dage er udløbet, forsvinder lydbogen fra “Min side”. Hvis du ikke har hørt lydbogen færdig, kan du låne den igen.
 
Når du er "logget på" har du også mulighed for at skrive anmeldelser om de lydbøger, du har hørt.

Når lånetiden på 30 dage er udløbet, forsvinder lydbogen fra “Mine lydbøger”. Hvis du ikke har hørt lydbogen færdig, kan du låne den igen.

For at kunne låne lydbøger på nettet, skal du først registreres som låner på dit lokale bibliotek. Du får da lånerkort og pin-kode, som du skal anvende for at låne lybøger på netlydbog.dk. Adgangskoderne til netlydbog.dk er de samme koder, som du bruger på biblioteket.
 
Bemærk, at det er nødvendigt, at du bor i samme kommune, som biblioteket du registrererer dig hos dvs. biblioteket i din hjemkommune.

Du kan overføre dine lån til en mp3-afspiller, såfremt den understøtter WMA/DRM10. WMA/DRM-filerne kan ikke overføres til en bærbar afspiller på den sædvanlige måde. Du skal anvende synkroniseringsfunktionen i Windows Media Player for at overføre bogens filer til afspilleren. Se vejledningen her.

 

Vi oplever desværre at flere MP3 producenter er gået væk fra at understøtte DRM10, hvilket betyder at ingen nyere MP3-afspillere virker til Netlydbog – Vi er opmærksomme på problemet og arbejder på en løsning.Bemærk!
For at kunne synkronisere lydbogen til en bærbar afspiller, skal licensen først påføres. Vælg "afspil" i Windows Media Player for at starte licens-proceduren. Et vindue åbnes hvor du skal indtaste lånekortnr., pinkode samt vælge bibliotek. Følg anvisningerne og licensen påføres lydbogen.

NB! Du kan ikke spille WMA/DRM-filer på en iPod.

Er du usikker på, om din afspiller understøtter DRM10, anbefaler vi, at du undersøger specifikationer m.m. på producentens hjemmeside. 

 

 

Da producenterne af MP3-afspillere desværre er gået væk fra at understøtte DRM10 betyder det, at ingen af de nyere MP3-afspillere er kompatible med Netlydbog.

 

Vi arbejder i stedet på at udvikle en ny løsning, således at det igen bliver muligt at lytte til Netlydbog mens man er på farten.

 

Brug denne vejledning eller følg disse trin:

1. Log ind på netlydbog.dk med dit CPR-nr./Lånerkort nr. og pinkode + oplys hvilket bibliotek du er tilknyttet.

2. Find den titel du ønsker at donwlåne

3. Klik på ’Hent’

4. Klik derefter ’Ok’

5. Klik nu på ’Hent’, hvis du er sikker på, at du ønsker at downlåne denne titel.

6. Når filen er downloaded, kan du lukke download-vinduet, enten ved at klikke på "X" i hjørnet eller på "Næste". Klikker du på "Næste" får du vist 3 links til tips omkring lydbogen. Klik på "X" i hjørnet når du vil lukke vinduet.

7. Lydbogen leveres som en zip-fil, som du nu skal pakke ud. Vi anbefaler, at du opretter en ny mappe til lydbogens filer, hvis ikke udpakningsprogrammet selv gør det.

8. Du skal nu have filerne ind i Windows Media Player. Du kan f.eks. vælge at trække alle lydbogens filer over i Windows Media Player til menupunktet "Bibliotek".

9. Herefter skal licensen lægges på. Dette gøres ved at afspille en af netlydbogens filer. Der dukker en advarsel om manglende licens op. Følg anvisningerne og licensen pålægges. Du skal oplyse bibliotek, lånekortnr. og pinkode. Når lydbogen afspilles i Windows Media Player, er licensen påført korrekt.

10. Herefter kan filerne synkroniseres til en ekstern mp3-afspiller (hvis den understøtter WMA og DRM10).

Ønsker du i stedet at streame din lydbog direkte fra din Smartphone eller tablet finder du en vejledning her.

En ZIP-fil kan sammenlignes med en almindelig mappe på din PC. Forskellen er, at indholdet er komprimeret for at spare plads. ZIP-filen indeholder alle de filer, som tilsammen udgør din lydbog. For at komme til at lytte til filerne er du nødt til at pakke ZIP-filen ud. Det kan gøres på flere forskellige måder afhængigt af din Windows version:

Windows XP/Vista/Windows 7:
- Hvis du har Windows XP eller Windows Vista som styresystem, behøver du ikke installere noget ekstra udpakningsprogram.
- Du skal blot dobbeltklikke på ZIP-filen for at få adgang til de WMA-filer, som er pakket ned i ZIP-filen.
- Nu kan du markere alle lydfilerne og kopiere/trække dem til en almindelig mappe på din PC.
- Giv evt. mappen bogens titel, så du nemt kan finde din lydbog igen.
- Du kan også vælge at højreklikke på ZIP-filen og vælge "Åbn med". Vælg nu ZIP-komprimerede mapper.
- Nu åbner et vindue, hvor du i højre spalte skal klikke på "Udpak alle filer".
- Følg udpakningsguiden.

Fejlen ”parameter is incorrect” er en generel fejl på Windows DRM, og der findes ikke en enkel løsning på problemet. Problemet kan udløses af sikkerhedsindstillinger i webbrowseren eller i Media Player.

 

Problemet kan eventuelt afhjælpes ved at ændre indstillinger for ”Send entydigt afspiller-id til indholdsudbyder”. Du kan også forsøge at genoprette din DRM-mappe, men det er ikke sikkert, at det løser problemet.

For at opdateringen skal fungere, bliver du nødt til at godkende, at et "Active X"-plugin installeres på din PC. I Internet Explorer får du som regel en meddelelse, der fortæller dig, at du skal installere dette plugin. Meddelelsen ligger som en gul linie i sidens overkant. Klik på linien for at godkende installationen. Når ”Active-X”-plugin er installeret, skulle der ikke være problemer med at afspille lydfilerne.

 "Certificate Revocation List Update” er nødvendig for at afspilleren skal kunne understøtte visse funktioner i filernes kopibeskyttelse. 
Bemærk! For at installere opdateringen bliver du nødt til at bruge Internet Explorer som browser. Hvis du har valgt en anden browser som standardbrowser, er du nødt til at kopiere adressen til opdateringssiden over i Internet Explorer og hente opdateringen ad den vej.
 

Lydbogen kan kun afspilles på den PC, som den er downloadet til, eller på en bærbar mp3-afspiller, der understøtter WMA/DRM10. Filerne kan kopieres til en anden PC, men kan kun aflyttes, hvis man henter en ny licens, hvilket svarer til et nyt lån.
Hvad er forskellen på en bog i WMA-format og en bog i streaming-format? 
Modsat streaming-formatet downloades WMA-bøgerne til din PC. Du kan lytte til WMA-bøgerne, selvom du ikke er online, eller overføre dem til en bærbar mp3-afspiller, hvis den understøtter WMA/DRM10.

Der findes to måder, du kan gøre det på i Windows Media Player: 1) Marker filerne og tryk på Enter 2) Marker filerne, sæt musmarkøren på afsnit 1 og ”træk og slip” filerne over i Windows Media Player.

På visse PC'er kan der være problemer med at afspille de licenserede WMA-filer. I mange tilfælde skyldes det, at Windows Media Player har været sat til at hente Microsofts opdateringer automatisk med nogle uheldige konflikter til følge.
 
Prøv helt at afinstallere Windows Media Player - det gøres bedst i Kontrolpanelet - Tilføj/fjern programmer - og genstart maskinen. NB! Du skal også sikre dig, at du afinstallerer det lille tilføjelsesprogram, der hedder Windows Media Player Runtime.
 
Når afspilleren er helt væk, downloader du den nyeste danske version på Microsofts hjemmeside .

For at lytte til vores netlydbøger i WMA-format skal du have Windows Media Player version 9 eller højere. Hvis du ønsker at overføre bøgerne til en bærbar mp3-afspiller, der understøtter WMA/DRM10, skal du minimum have version 10. Vi anbefaler version 11, som du kan hente her.

WMA står for "Windows Media Audio" og er Microsofts lydformat. Formatet fungerer på samme måde som MP3, men filnavnet ender på ".wma". Formatet WMA gør det muligt at indlægge en kopisikring og en tidsbegrænsning i filerne.

Den teknologi der sikrer filerne kalder man DRM (DRM står for Digital Rights Management). Bibliotekerne benytter sig af DRM for at kunne sikre, at filerne kun kan lånes i en tidsbegrænset periode og ikke kan videredistribueres til andre. Netlydbøgerne er sikret med den nyeste version af DRM - DRM10.

 

Vi oplever desværre at flere MP3 producenter er gået væk fra at understøtte DRM10, hvilket betyder at ingen nyere MP3-afspillere virker til Netlydbog – Vi er opmærksomme på problemet og arbejder på en løsning.

Streaming via IOS husker ikke automatisk!
Hvis du streamer fra en IOS-enhed, skal du være opmærksom på, at Apples afspilningssystem ikke automatisk husker, hvor langt du er kommet i den lånte netlydbog.
 
Vi anbefaler derfor, at du noterer dig, hvor langt du er kommet i den enkelt netlydbog, når du stopper en igangværende oplæsning, så du nemt kan spole frem til det nøjagtige sted, når du ønsker at forsætte aflytningen af netlydbogen.

Nej, det er ikke muligt at hente lydbøger ned på din smartphone eller tablet. Til gengæld kan du streame lydbøger direkte fra din smartphone eller tablet. Du gør du ved at følge denne vejledning eller ved at følge disse trin:

1. Log ind på netlydbog.dk
2. Vælg den lydbog du vil låne
3. Klik på "Stream"
4. Klik "Ok" og lydbogen vil automatisk begynde afspilning

Vær opmærksom på:
- det kan eventuelt være nødvendigt at installere Flash for at kunne åbne det vindue, som lydbogen afspilles i.

Rigtig god fornøjelse!

Hvis du anvender netlydbog.dk fra din smartphone eller tablet, har du mulighed for at streame lydbogen direkte. Det gør du ved at følge denne vejledning eller ved at følge disse trin:

1. Log ind på netlydbog.dk
2. Vælg den lydbog du vil låne
3. Klik på "Stream"
4. Klik "Ok" og lydbogen vil automatisk begynde afspilning

 

Vær opmærksom på:

- det kan eventuelt være nødvendigt at installere Flash for at kunne åbne det vindue, som lydbogen afspilles i.
- det er ikke muligt at downloade lydbøger til din smartphone eller tablet.


Rigtig god fornøjelse!

 

OBS: Adobe har desværre valgt at stoppe understøttelsen af flash fra og med Android 4.1 Det vil derfor ikke være muligt at streame lydbøger til apparater med dette styresystem. Vi arbejder dog på at finde en ny teknisk løsning, således brugere med Android-baserede enheder igen vil kunne benytte streamningfunktionen.  

Adobe har desværre valgt at stoppe understøttelsen af flash fra og med Android 4.1 Det vil derfor ikke være muligt at streame lydbøger til apparater med dette styresystem. Vi arbejder dog på at finde en løsning, således brugere med Android-baserede enheder igen vil kunne benytte streamningfunktionen.

Hvis du streamer fra en Flashplayer vil afspilleren, når du klikker på pauseknappen stoppe afspilningen og registrere, hvor du er kommet til. Det betyder, at næste gang du igen vælger at streame samme bog, vil afspilleren starte igen, der hvor du sidst stoppede afspilningen.

 

Streaming via IOS husker ikke automatisk!

Hvis du streamer fra en IOS-enhed, skal du være opmærksom på, at Apples afspilningssystem ikke automatisk husker, hvor langt du er kommet i den lånte netlydbog.

Vi anbefaler derfor, at du noterer dig, hvor langt du er kommet i den enkelt netlydbog, når du stopper en igangværende oplæsning, så du nemt kan spole frem til det nøjagtige sted, når du ønsker at forsætte aflytningen af netlydbogen.

Streaming via IOS husker ikke automatisk!

Hvis du streamer fra en IOS-enhed, skal du være opmærksom på, at Apples afspilningssystem ikke automatisk husker, hvor langt du er kommet i den lånte netlydbog.

 

Vi anbefaler derfor, at du noterer dig, hvor langt du er kommet i den enkelt netlydbog, når du stopper en igangværende oplæsning, så du nemt kan spole frem til det nøjagtige sted, når du ønsker at forsætte aflytningen af netlydbogen.

Du betaler for dit dataforbrug.


Dit lokale bibliotek betaler for, at du gratis kan låne netlydbøgerne på netlydbog.dk, men du skal være opmærksom på, at det koster almindelige datatrafik-takster at streame fra netlydbog.dk til smartphones og tablets.

 

 Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere at modtage en ekstraregning fra din internetudbyder, hvis ikke du har styr på dit abonnement og på, hvor meget data du har lov at downloade og til hvilke priser.

 

Lydbøgerne på Netlydbog.dk varierer i størrelse. Du kan i informationen om bogen se hvor lang tid, afspilningen af bogen tager. Streamer du en lydbog overføres ca. 20MB i timen – ved stream af en lydbog der varer 10 timer, overføres der altså ca. 200 MB.

Ja, du kan lytte til streamede lydbøger på Mac. Afspilleren er testet til OS X. Afspillerprogrammet Adobe Flash Player finder du her.

Ja, du kan låne en streamet lydbog igen. Når lånetiden på 30 dage udløber, forsvinder lydbogen fra ”Mine Lydbøger”. Hvis du ikke blev færdig med at høre bogen, kan du låne den igen.

Lånetiden på streamede lydbøger er 30 dage. Du kan se alle de lydbøger, du har lånt de seneste 30 dage ved at logge ind med dit lånerkortnummer på ”Mine lydbøger”.

Nej, du kan ikke lytte til streamede lydbøger på din mp3-afspiller, da de afspilles med en særlig streamingsteknik, som indebærer, at man lytter til lydbogen, mens man er opkoblet til internettet. Lydbogsfilerne gemmes ikke på harddisken, men lagres imens de afspilles.

Brug denne vejledning eller følg disse trin:

1. Log ind på netlydbog.dk
2. Vælg den lydbog du vil låne
3. Klik på "Stream"
4. Klik "Ok" og lydbogen vil automatisk begynde afspilning

Vær opmærksom på:
- det kan eventuelt være nødvendigt at installere Flash for at kunne åbne det vindue, som lydbogen afspilles i.

Du skal være koblet til internettet når du lytter til en streamet lydbog, da filerne afspilles som et streamet medie. Lydbogsfilerne gemmes ikke på din harddisk, men hentes imens de afspilles.

En streamet lydbog er en lydbog, som afspilles via internettet. Du skal være tilsluttet internettet, når du lytter til bogen. Lydbogsfilerne gemmes ikke på din harddisk, men hentes imens de afspilles.

Du kan få vist alle netlydbøger ved at skrive ordet: "lydbog" i søgefeltet.

Hvis du oplever, at din søgning er meget langsom eller at den går helt i stå, kan det være en god idé at genindlæse siden. Dette kan du gentage, indtil søgefeltet virker igen.

Hvis din søgning ikke giver nogen resultater, kan du:

- kontrollere stavemåden. Er søgeordene stavet korrekt?
- prøve at bruge synonymer. Du søger måske efter noget, der bruger andre ord.
- gøre søgningen mere generel. Prøv mere generelle udtryk i stedet for konkrete udtryk.
- anvende trunkering ved at tilføje "*" efter ordet. Skriver du hund*, får du resultat på ord, som begynder på "hund", altså hund, hundene, hundens osv.

Alle lydbøger i netlydbog.dk er inddelt i genre. Du kan anvende emneindgangen øverst på siden. Under hver titel vil du desuden kunne se, hvilke emner den pågældende titel hører under.

Du kan søge via søgeboksen øverst på siden. Du kan søge på titel, forfatter, oplæser, forlag, beskrivelse. Som udgangspunkt kan du på netlydbog.dk søge på:
- ét ord
- kombination af flere ord

Netlydbog.dk´s søgesystem er udviklet, så det for de fleste ikke skulle være nødvendigt at være specialist for at kunne bruge det.

Søgefunktionen søger på tværs af hele hjemmesiden i alle titler dvs. du kan søge på den enkelte lydbogs forfatter, titel, note, oplæser og beskrivelse.

Hvis du normalt kan streame bøger fra Netlydbog.dk kan du også gøre dette, når du er i udlandet, hvis du blot har internetforbindelse.

Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere at modtage en ekstraregning fra din internetudbyder, hvis ikke du har styr på dit abonnement og på, hvor meget data du har lov at downloade og til hvilke priser.

Lydbøgerne på Netlydbog.dk varierer i størrelse. Du kan i informationen om bogen se, hvor lang tid afspilningen af bogen tager. Streamer du en lydbog overføres ca. 20 MB i timen – ved stream af en lydbog der varer 10 timer, overføres der altså ca. 200 MB.

Hvis du normalt kan hente bøger fra Netlydbog.dk kan du også gøre dette, når du er i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at du via dit abonnement betaler en pris pr. mb, som du henter ned.

Hvis du normalt kan hente bøger fra Netlydbog.dk, kan du også gøre dette, når du er i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at du via dit abonnement betaler en pris pr. mb, som du henter ned.

Som en god huskeregel foreslår vi, at du, hver gang du har en hentet en lydbog, afspiller et par sekunder af en af lydbogens filer.

På den måde sikrer du, at du får hentet rettighederne til bogen og at lydbogen er klar til brug, når du vil høre den på din pc eller mp3-afspiller – også når du er på ferie eller uden internetforbindelse!