I sin frugtplantage på Lilleø fremstiller Claus Meyer højt forædlede danske frugteddiker med forbillede i den italienske balsamico-tradition. Denne kogebog er blevet til i samarbejde med hans eddikemester Andreas Harder, og den beskæftiger sig indgående med eddikens mange anvendelsesmuligheder i madlavningen. Bogen indeholder omkring 80 opskrifter, der fra drinks og småretter til desserter og søde sager anskueliggør den syrlige grundsmags afgørende betydning for velsmag. Undervejs afsøges eddikens kultur, fra Sverige i nord til Jerez i syd og Japan i øst.
Da bogen udkom første gang i 2005, var eddike endnu en sjælden ingrediens i det danske køkken, hvor den primært blev brugt til syltning. Siden er der sket meget på området. Eddike har vundet indpas i den daglige madlavning, hvor den bruges til at tilføre og afbalancere smag og syrlighed, og på supermarkedernes hylder står der nu adskillige eddiker, baseret på vidt forskellige smagsgivere.
OBS. Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/
Claus Meyer har startet en produktion af frugteddiker affødt af sin interesse for råvarer. Med smittende engagement formidler han og hans eddikemester Andreas Harder i denne bog lige dele kulturhistorie og opskrifter. Bogen fortæller underholdende om, hvordan man laver eddike, hvad der gør eddike til en gastronomisk kvalitet, og hvor man historisk støder på brugen af eddike. De enkelte eddiketyper beskrives, og der er et særligt afsnit om den balsamiske eddike. Ledetråden er Meyers tiltagende optagethed af emnet, og derfor virker det også naturligt, at bogen beskriver gårdene på Lilleø, idet det er her råvarerne til frugteddikerne produceres. Bogen vil gerne fremme bevidstheden om eddikernes kvalitet og genindføre den brede anvendelse, og den fremstår mere som et oplysende og forbrugerorienteret skrift end som reklame. Opskrifterne spænder fra det ret enkle til det temmelig komplicerede og giver eksempler på eddikens anvendelse i alle typer af retter. Det er spændende og velsmagende retter, som det kræver en del erfaring at lave. Om emnet findes i forvejen kun Eddiker, 1995. Denne nye bog, der har et flot og kvalitetspræget layout, dækker emnemæssigt et hul og kan anvendes bredt